★★★★★☆
Forfatter: TJ Klune

The Extraordinaries er uden tvivl den sjoveste bog, jeg har læst i år. Klunes forfatterskab er blevet mit “Go too”, når jeg har brug for at læse noget feel-good fantasy. Det er tredje bog, jeg læser fra hans hånd, og de er alle gået rent ind. Har du ikke stiftet bekendtskab med Klune er det bare med at komme i gang.

The Extraordinaries i selskab med andre af TJ Klunes bøger

I The Extraordinaries møder vi teenageren Nick, der skriver fanfiction om byens ekstraordinary supehelt Shadow Star, som han i øvrigt også har et kæmpe crush på. Nick har ADHD og er stærkt impulsdrevet i både tanke og handling, hvilket ind i mellem sætter hans far og venner på prøve.

I jagten på Shadow Stars opmærksomhed beslutter Nick sig for selv at blive en Extraordinary. Han får brug for sine venners støtte for at fuldføre sin plan, men det er ikke nemt når ens bedste ven pludselig forsvinder i længere perioder af gangen og opføre sig mystisk.

Queer kærlighedhedsfortælling

Klune har et unikt talent for at skrive queere kærlighedsfortællinger, der rammer lige i hjertekulen. Kombineret med fantastisk karakteropbygning, og masser af tilpas plat humor, får du fænomenal feelgood-superhelte-underholdning.

The Extraordinaries er måske nok henvendt mest til unge læsere, men kan læses af alle. Har du nydt The house in the Cerulean Sea og Under the Whispering Door (begge er udkommet på dansk ved forlaget Memoris) vil du også elske The Extraordinaries.