★★★★★
// Modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget Lindhart og Ringhof //

“Bogbinderen fra Jericho” er den seneste roman fra Pip Williams og en efterfølger til “De glemte ords bog”. Historien er dog selvstændig og kan sagtens læses, selvom du ikke har haft fornøjelsen af den første bog.

I mit sidste møde med Pip Williams var jeg dybt fascineret af hendes sprog og skrivestil, men endte alligevel med ikke at være helt solgt på historien. Derfor var jeg faktisk lige ved at springe “Bogbinderen fra Jericho” over. Heldigvis var jeg for nysgerrig til at lade være, og denne gang tog Williams mig med storm.

Bogbinderen fra Jericho af Pip Williams

“Bogbinderen fra Jericho” handler om tvillingesøstrene Peggi og Maude, der sammen arbejder i kvindeafdelingen på Oxford University Press under 1. verdenskrig. Deres job er at folde bladene til bøgerne.

Peggi er intelligent, rastløs og drømmer om at studere og læse bøger i stedet for at folde dem. Men folk fra hendes lag i samfundet kan ikke komme ind på Somerville College, og hun har sin søster at våge over. Maude er nemlig ikke som alle andre. Hun elsker at folde papir og kommunikere ved at gentage ord og sætninger efter andre.

Men krigen vender op og ned på det hele.

Imponerende og velskrevet

Pip Williams viser endnu en gang sine mesterlige forfatterevner igennem et imponerende sprog, der, trods en langsom fortælling, tryllebinder sin læser fra start til slut. De to søstre er velskrevne og vedkommende, og i løbet af romanens 500 sider er de virkelig kommet ind under huden på mig, og jeg har svært ved at skulle slippe dem igen.

Med kvinderne på Oxford University Press giver Pip Williams stemme til en helt særlig gruppe af arbejdende kvinder, som ellers ikke har fået plads i historiebøgerne, og det er ret rørende i sig selv.

Bogbinderen fra Jericho er til dig, der elsker historiske romaner med stærke kvindelige hovedpersoner og til dig, der holder af bøger, der hylder litteratur og sprog.