★★★★☆☆
Forfatter: Léa Chrétien, Illustrationer: Gontran Toussaint
// Modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget //

Louisiana – Farvet af Blod er en grafisk roman om slaveriet og de traumer, der efterfølgende har sat dybe spor op igennem historien. Den er mørk, tankevækkende og fængende.

I Louisiana møder vi den ældre kvinde Louise Soral, der plages af hendes børnebørn, for at hun skal fortælle om sin fortid. Louise er nemlig efterkommer af plantageejere, og børnene er ved at læse Borte med Blæsten, og vil vide, om det var som i bogen.

Louises fortælling egner sig bestemt ikke for børn, så de får ikke held til at lokke noget ud af hende, men da det bliver aften, vælger Louise alligevel at betro sig til sin husholderske. Frem kommer en dyster historie om misbrug af slaver, magtsyge, vold og voodu – en historie, der også bringer en vigtig afsløring med sig.

Gontran Toussaint har skabt et helt igennem fantastisk grafisk værk, hvor man flere gange må stoppe op og fordybe sig i illustrationerne. Den sproglige side understøtter historien fin, men det er den grafiske del, der er bærende og som maler den barske fortælling frem på autentisk vis.

Alt i alt er Louisiana – Farvet af Blod en stærk læseoplevelse. Værket viser, hvordan slaveriets grusomheder gav ekko op igennem flere generationer.