// Modtaget som anmeldereksemplar af forlaget //

“Mørkeræv” er en stemningsfyldt billedbog, der handler om at overvinde sin frygt for det ukendte, og at turde dele sin frygt med andre. Bogen er skrevet af Marie Groth Bastiansen og illustreret af Simon Engelbrecht Sørensen.

Billedebogen Mørkeræv af Marie Groth Bastiansen og Simon Engelbrecht Sørensen

I Mørkeræv møder vi byræven Rosita blevet stor nok til at forlade hulen om natten. Rolf og Rosita skal derfor med ud og finde mad i byens natteliv for første gang. Rolf er spændt, men Rosita er bange. Hun er bange for mørket og bange for at møde mennesker.

Rositas første nattevandring bliver heller ikke uden bump på vejen, men alligevel ender hun med at finde både mod, nye bekendtskaber og ikke mindst wienerbrød.

En børnebog der giver samtaler

“Mørkeræv” er en ret fin børnebog, hvor tekstens gode historie spiller perfekt sammen med de mørke illustrationer af nattens København. Men den har også den ekstra dimension, som jeg holder allermest af ved børnebøger – den får mine børn til at snakke.

Nohr har selv været så bange for mørke, at han skulle have en lommelygte med for at turde tænde lyset på sit værelse, så han fattede stor empati for Rosita. Han synes også, det var spændende at se, hvad der egentlig gemte sig i natten, og han ville gerne snakke om de mennesker, der har natarbejde.

Når først der bliver sat ord på alt det ukendte, er det slet ikke så uhyggeligt mere.

Alt i alt er Mørkeræv et oplagt valg til en hyggelig aftenstund med dine børn.