// Modtaget som anmeldereksemplar af forlaget //
★★★☆☆
Er du glad for novellegenren? Og har du ikke noget i mod at blive udfordret i din læsning?

Tanker om at Flygte er en broget og spændende samling af noveller, som alle omkredser temaet “flugt”.

Tanker om at flygte af A. Silvestri

Tanker om at flygte er ikke en novellesamling, som man sætter sig ned og læser i et stræk. Der er tyngde bag hver fortælling, som kræver tid til eftertanke.

For mig blev det til en lidt blandet oplevelse. Der var enkelte noveller, som jeg blankt må erkende, at jeg ikke forstod, eller i hvert fald ikke fik noget ud af. Jeg tror mest af alt, at jeg bare ikke havde den rigtige kemi med skrivestilen, som er meget ekspressiv og ordrig.

Til gengæld var der også flere stærke noveller i blandt, og novellen “Ingelises Vrang” var i en skala helt for sig selv – stod den alene, skulle den have haft fem stjerner.

Jeg betragter hende, som var hun et Fabergé-æg, der med vilje er blevet kreeret gråt og trist kun for uhæmmet at kunne vise sig langt mere vidunderligt end først troet og jeg ved ikke hvorfor jeg tænker sådan, men pludselig får jeg lyst til at klæde hende af, ånde ind i hendes mund og smage det sælsomme liv, der hele tiden har befundet sig der på vrangen af Ingelise.”

Alt i alt en novellesamling til den øvede læser af genren, men bestemt en interessant samling.