Forfatter: Eva Nølke, Udgivelsesår: 2020, Forlag:BoD

★★★★★☆

En alsidig, overraskende og rørende novellesamling. Eva Nølke præsenterer 12 meget forskellige noveller, der med ganske få ord fortæller om menneskeskæbner. Novellen, som lægger navn til samlingen, En tur til Malmö, har vundet en novellekonkurrence ved Jyllands-Posten tilbage i 2003.

Eva Nølkes noveller er korte og sprogligt let tilgængelige, så man behøver ikke være garvet læser inden for novellegenren for at læse bogen. Der er nogle virkelig stærke noveller imellem, som gør indtryk og giver stof til eftertanke.

En tur til Malmö

Fra triste eksistenser til mørke tanker

Jeg er dybt imponeret over, hvor langt omkring Eva Nølke kommer i sine skæbnefortælling. Fra kærlighedhistorier til hustruvold og mørke tanker. Vi kommer helt tæt på en række meget forskellige eksistenser og deres liv, når der bliver kradset lidt overfladen. Her er alt ikke, som det ser ud på overfladen – slet ikke. Der er både historier med refleksioner over et levet liv, og fortællinger om altopfyldende følelser, så som jalousi.

Alsidigheden i fortællingerne, holder novellesamlingen interessant hele vejen igennem, og samtidigt er der en fin rød tråd igennem dem alle, som binder værket sammen.

Alt i alt en anbefalelsesværdig bog, som kan læses af alle, der holder af fortællinger, der går tæt på mennesker på godt og ondt. Særligt hvis man, som jeg, holder meget af novellegenren.