★★★★★★

Jeg har tabt mit hjerte til fortællingen om Daisy og Billy. Både roman og tv-serie er fantastisk. Det er en fiktiv roman (dog løst inspireret af Fleewood Mac), om rock&roll, sangskrivning, kærlighed og stoffer i 70’erne.

Det begyndte egentligt med, at min kæreste faldt over tv-serien, som han hurtigt dømte til at være en af de bedste serier, han længe har set, og så måtte jeg altså have fat i romanen bag.

Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid

Bandet the six med Billy i spidsen brager fremad, men de har endnu ikke knækket koden til det helt store gennembrud. Daisy Jones er gudesmuk og har en stemme som ingen anden, men hun mangler at finde vejen til at få sine egne sangtekster ud i verden.

Da bandet invitere Daisy til at synge med på nummeret Honeycomb bliver det starten på en legende – legenden om Daisy Jones & the Six.

“Når nogens blotte tilstedeværelse giver dig energi, når den vækker noget i dig – sådan som Daisy gjorde for mig – kan du vende den energi til begær, kærlighed eller had.

Jeg følte mig mest tryg ved at hade hende. Det var min eneste mulighed.”

Billy

Daisy Jones & the six er bygget op som et interview af medlemmerne og dem der omgav dem i deres gyldne år. Det giver en autencitet og et helt specielt flow i bogen, så man hurtigt stryger igennem siderne.

70’er-stemningen er helt i top med denim og rock and roll, og bandets udvikling er spændende fra første side. Teksterne som Billy og Daisy skriver tilføjer en poetisk dybde til romanen, som kun gør det endnu svære ikke at falde pladask for historien.

Læs bogen, se serien – NU!