★★★★★★
//modtaget som anmeldereksemplar af Forlaget Screaming Books//

“Ægte Skræmmende”

Sådan beskriver mesteren af Gys, Stephen King, Sundial på bogens forside, og hvis ikke det er teaser, der tiltrækker enhver med hang til gys og spænding, ja så ved jeg det ikke.

Sundial af Catriona Ward

Hvad ville der ske, hvis du var nødt til at gøre noget drastisk ved dit ene barn for at holde det andet i live? Og hvad ville du gøre, hvis din psykisk ustabile mor tog dig med ud i ørkenen og begynder at fortælle dig uhyggelige hemmeligheder om sin fortid?

Sundial bliver fortalt i to fortællerspor. Den ene er Rob, som brændende ønsker sig et helt almindeligt forstadsliv, men drømmen trues, da datteren Callie begynder at samle på dyreknogler og tale med fantasivenner. Hun tager hende derfor med ud i ørkenen til sit barndomshjem Sundial.

Det andet fortællerspor er Callie. Callie er ikke som andre børn, og kan se dyr og mennesker, der ikke længere er levende, men er blevet “blege”, og hun frygter at tingene kan eskalere, så hun selv bliver en af dem. Under opholdet på Sundial bliver hun mere og mere i tvivl om sin mors intentioner, og fortællingerne om Robs barndom indeholder grusomme afsløringer.

“Du kunne være død. Forstår du det?” Et øjeblik er der noget gult og skinnende i hendes øjne. Det ligner beklagelse. Hun ser ustabil ud. Som om hun er ked af, at jeg ikke faldt, at jeg ikke faldt ned i mørket og lod hende være i fred. Hvad er farligst, portalen eller min mor?

De mørke sider af menneskets sind

Sundial er noget nær umulig at lægge fra sig. Jeg inhalerede bogen på få dage, og har ikke kunne slippe den i mit hoved siden. Det er en pageturner, der tager dig med til de mørkeste afkroge af menneskets psykologi, og den er spækket med plottwist og ondskab.

Det er en af de bøger, hvor du har mistanker og bange anelser, men alligevel tager historien nogle skarpe sving, som du slet ikke havde kunne forudse.

Sundial er rasende velskrevet i både plot, sprog, stemning og karakteropbygning. Catriona Ward har taget mig med storm, og jeg bliver simpelthen nødt til at anskaffe mig alle hendes bøger.

Er du til psykologiske thriller, så SKAL du hive fat i Sundial. Det vil du ikke fortryde.