★★★★★☆

Det er anden gang jeg læser en af Marie Auberts bøger, og der er bare noget sprogligt helt fortryllende ved hendes bøger. Det er korte og let læselige bøger, der alligevel formår at krybe helt ind under huden.

Jeg er egentlig ikke sådan her af Marie Aubert

I Jeg er egentlig ikke sådan her skal Linnea konfirmeres, hvilket betyder at familien skal samles. Hanne (faster) skal besøge sin hjemby for første gang efter at have gennemgået et stort vægttab, som betyder at folk omkring hende pludselig behandler hende anderledes. Hun har yderlige taget sin første kvindelige kæreste med hjem, for at præsentere hende.

Bård (Linneas far) er blevet forelsket i en anden kvinde, selvom han har svoret at være en bedre mand end sin far. Nils (Linneas bedstefar) vil gerne gøre alle glade, men det er svært, men den anspændte situation river op i gamle minder og følelser.

Genkendelige følelser

Jeg er egentlig ikke sådan her er en lille socialrealistisk perle. Marie Aubert formår at skrive den særlig nerve frem, der kan være i klassiske familieforhold. Jeg tror mange læsere vil kunne genkende nogen af de underlæggende spændinger og følelser, der kan opstå, når familien skal samles til højtider og fester.

Bogen er til dig, der holder af realisme og fortællinger, der er drevet af menneskelige relationer frem for plot.